krem

Wypróbuj olejek jojoba oraz kosmetyki z filtrem – chroń o swoją skórę

Olej jojoba jest swoją budową zbliżony do sebum wydzielanego przez ludzką cerę. Za mała wielkość sebum charakteryzuje cerę suchą, skłonną do wczesnego starzenia się. Dla takiej skóry olejek jojoba wyręcza jakby rzeczywiste sebum i zapobiega tym samym przesuszaniu skóry. Cera pozostaje należycie nawilżona, jest miękka i jędrna. Przy zbytnim wydzielaniu sebum cera jest tłusta i podatna na wypryski. W takim przypadku olej jojoba działa hamująco na rzeczywiste wydzielanie sebum. Dzięki tej regulacji olej jojoba przyspiesza regenerację komórek cery. Ochrania prawdziwą kwasową powłokę osłonową cery, dzięki temu skóra zostaje piękna, elastyczna i równa. Olej jojoba jest powszechnie używany do wytwórczości kosmetyków, maści i balsamów. Stosuje się go również w preparatach do kąpieli, do masażu, a dodatkowo do zmywania makijażu. Jako że nie posiada własnego znamiennego zapachu, jest też wykorzystywany jako medium do perfum.

Zaciekawiły Cię wiadomości opublikowane w tym miejscu? Jeśli tak, to kliknij tutaj i odkryj stronę (http://www.optegra.com.pl/Kliniki-Optegra/Warszawa/Cennik), która również Cię się spodoba.

Perfumy na bazie oleju jojoba nie są tak mocne, ich wytrzymałość jest za to wiele większa.

krem
Autor: TIM HOGGARTH
Źródło: http://www.flickr.com

Olejek jojoba zawiera dużo witaminy A, jaka wspiera rzeczywiste funkcjonowanie cery, witaminę E, jaka aktywuje regenerację skóry i hamuje przebieg starzenia się, witaminę F, jaka działa stymulująco na skórę i cały organizm – dbaj o kondycję swojej skóry. Jako że krzaki jojoba rosną z dala od centrów fabrycznych, żeby nie powiedzieć z dala od cywilizacji, olej jojoba znamionuje się imponującą wprost czystością, nie zawiera pestycydów i innych substancji trujących.

Ogromne przesłanie ma olej jojoba w leczeniu trądziku i łuszczycy, a nawet łupieżu. Przy trądziku nie tylko koryguje wydzielanie łoju, ale też koi stany zapalne. Przy łupieżu, łuszczycach i egzemach działa nawilżająco i łagodząco.

Przejdź do opisu, który umieściliśmy pod tym linkiem i czytaj jeszcze (https://serwisfryz-kos.pl/ostrzenie-nozyczek-fryzjerskich/) na ów temat, który na pewno Cię zaintrygował. Nie wahaj się!

Olej jojoba działa bakteriostatycznie, co jest także niezwykle pomocne w chorobach skórnych.

Olej jojoba jest prawdziwym zabezpieczeniem przed promieniami słonecznymi – tutaj o kosmetyce przeciwsłonecznej. Przy użyciu oleju jojoba jest możliwość nie tylko uniknąć poparzenia słonecznego, prócz tego opalenizna posiada śliczny oliwkowy odcień i utrzymuje się bardzo długo. Kosmetyki przeciwsłoneczne są nieodzowne do zabezpieczenia cery przed szkodliwym postępowaniem promieni słonecznych.